Luiz Albisser

Luiz Albisser is a designer based in Basel who works in the fields of Interior architecture, scenography and object design. With a background in production design his interest lays in the narrative potential of spaces.

Art Basel Lighting

Art Basel Benches

img

Large-scale aluminum blocks, typically utilized as raw materials in automotive and aviation industries, find new purpose as outdoor benches. Upon the conclusion of the event, the blocks seamlessly re-entered the production chain, undergoing transformation into everyday consumer goods. This cycle exemplifies the infinite possibilities of conscious creation, inspired rather than limited by sustainability concerns.

img
img
img

Office Space for Gadget ABC

img
img
img

Marinsel Store

img
img
img
img
img

Ausstellungsraum Klingental

img

As part of the interior renovation of the Klingental Church, the Foyer serves as a versatile space that introduces the exhibition areas while unveiling the multiple layers of history. The space is defined by a system of metal structures, characterized by a variety of textures. These cladding techniques encompass honeycomb panels, typically employed in the aircraft industry, as well as brushed black steel and faux marble developed in collaboration with Artists associated with the Ausstellungsraum Klingental. Based on the principle of learning through design, the process embraces the project's complexity and celebrates the joy of experimentation.

img
img
img
img
img
img

Art Basel Magazines

img
img

Signa Office Zürich

img
img
img
img

Hinderling Volkart Office

img
img
img
img
img
img

Nightclub

img

Originally conceived as a temporary space, the Hinterhof club in Basel underwent a redesign after receiving a contract extension. Developed in collaboration with architect Jens Müller, the project aims to preserve the industrial DIY character of the warehouse. Drawing inspiration from diverse sources, including Erich von Däniken's pseudo-scientific fantasies and Carlo Scarpa's architecture, we seamlessly integrated spatial elements like plinths and dividing screens into the existing structure. Upon closer inspection, these elements subtly reveal themselves as our interventions, and the boundaries between the old and the new become less defined.

img
img
img
img
img

Art Basel Unlimited

img

Temporary restaurant for the vegetarian Hiltl catering service as part of Art Basel Unlimited fair. The project is the result from a collaboration with Swiss furniture brand INCH.

img

Masterstudio Basel

img

Ooid Store

img
img
img
img
img

Plattfon Recordstore

img


img

Graduate Show 2014

img
img

Graduate Show 2015

img
img